سنت احیای مسجد
سنت احیاي مساجد، عطر افشاني و تنظیف مساجد به عنوان آمادهسازي براي
ماه رمضان - از پیش از شروع ماه رمضان، حضور این ماه مبارک احساس ميشود.
هرچه ميتوانید بخصوص شما جوانان - این حضور را اول در دلهاي پاک و نوراني خودتان تقویت کنید؛ بعد هم تلألؤي این نورانیتي که در شماست، مخاطبان و محیط اطراف شما را حتما تحت تأثیر قرار خواهد داد. (1)
بحمدالله مسألهي تنظیف و تطهیر و پاکسازي و غبارروبي و عطرافشان مساجد - کارهایي که این روزها انجام ميگیرد - همه جزو کارهاي خوبي است که بحمدالله انجام هم ميگیرد و خوب است که انجام دهید. (2)
مسجد منشا حرکت های اسلامی
- مسجد، نه فقط در زمان ما و نه فقط در کشور عزیز اسلامي ما، بلکه در نقاط مختلف عالم و در طول تاریخ، منشأ آثار بزرگ و نهضتها و حرکتهاي اسلامي بزرگي شده است. مثلا قیام مردم کشورهاي شمال آفریقا که مسلمان هستند - مثل الجزایر و دیگر کشورهایي که سالها در زیر سلطهي نظامي استعمار فرانسویها بودند - از مساجد شروع شد، که به پیروزي هم رسید و کشورها استقلال پیدا کردند. انقلاب در این کشورها هم، آن روزي رو به شکست رفت و دوباره ملتها استقلال خودشان را از دست دادند که رابطهي خود را با مساجد و با دین و ایمان مساجد قطع کردند. (3)
مسجد یکی از علل پیروزی انقلاب
- یکي از علل پیروزي این انقلاب مبارک در ایران اسلامي - و یا لااقل سهولت این پیروزي - این بود که مردم به مساجد اقبال پیدا کردند؛ جوانان مساجد را پر کردند و علماي اعلام، مساجد را به عنوان مرکزي براي تعلیم، تربیت، روشنگري افکار و اذهان، مورد استفاده قرار دادند و مسجد، مرکزي براي حرکت، آگاهي، نهضت و افشاي اسرار زمامداران فاسد و خودفروختهي رژیم طاغوت شد. در دورهي مشروطیت هم همینطور بوده است؛ در دورهي ملي شدن صنعت نفت هم تا حدودي همینطور بود؛ در زمان انقلاب هم که این مسأله، به حداعلي رسید. (4)
مساجد کانون حرکت های انقلابی
- ما با مساجد و مجالس تبلیغ چه کردهایم و چه ميخواهیم بکنیم؟ این سؤالي است که ما باید از خودمان بکنیم. در همهي مراحل این تاریخ پرافتخار، مساجد همیشه پایگاه دینداري و حرکت مردم در جهت دین بوده است. شما خودتان یادتان است که انقلاب از مساجد شروع شد؛ امروز هم در هنگامي که حرکت و بسیج مردم مطرح ميشود - چه سیاسي و چه نظامي - باز مساجد کانونند؛ این برکت مساجد است؛ لیکن مساجد که فقط در و دیوار نیست. این سؤال واجبي است که ما باید از خودمان بکنیم، و اگر نکنیم، دیگران از ما سؤال ميکنند که شما براي تحول بخشیدن و پیشرفت دادن به مساجد چه کارهایي ميخواهید بکنید و چه برنامههایي در پیش دارید. (5)
مسجد فقط جای اقامه چند رکعت نماز نیست
ملت ایران باید مساجد را مغتنم بشمارد و پایگاه معرفت و روشن بیني و روشنگري و استقامت ملي به حساب آورند. اگر کسي خیال کند که در مسجد، فقط چند رکعت نماز ميخوانند و بیرون ميآیند و این چه تأثیري دارد، خطاست. اینطور نیست. اولا اگر همان چند رکعت نماز هم با چشم بصیرت نگاه شود، خود نماز که به زبان مشرع مقدس نماز و اذان، خیرالعمل و فلاح است، مایهي برکات زیادي ميشود. نماز یک ملت را به قیام لله وادار ميکند. نماز انسانها را از فساد دور و به خلوص و فداکاري نزدیک ميکند. (6)
خش صدای اذان در شهر
- چندي پیش، من راجع به اذان سفارش کردم و البته گفتم که صبحها با بلندگو در همهجا اذان نگویند، تا مردم از خواب بیدار نشوند. مثل اینکه بعضي از مؤمنین، این قسمت دومش را بیشتر از قسمت اول گوش کردند! آنچه که مقصود ما بود، این بود که در سحرها، هر جایي یک بلندگو صدا نکند؛ ولي معنایش این نبود که به هنگام سحر، صداي اذان در شهري مثل تهران به گوش نرسد! نه، در جایي مثل تهران، اقلا در چند مسجد از مساجد مهم، خوب است که با بلندگو اذان پخش بشود؛ حتي اذان صبح. در شهرهاي کوچک هم به فراخور وسعت آن شهر، ميبایست اذان صبح در چندجا پخش بشود. اما در ظهر و شب اذان بگویند؛ هم اذان بلندگو، هم جلوي مساجد، هم داخل مساجد و هم در خیابانها، تا مردم به اذان گفتن عادت کنند. (7)
- چرا باید در این شهر با این عظمت، با این همه هیاهوهاي گوناگون از اطراف و اکناف، نغمهي اذان در همه جاي شهر شنیده نشود؟! اذان، علامت مسلماني است. چه کسي گفته باید در پشت بام مساجد یا در مساجد بزرگ و عمده، حتي در سحرها - ظهر و شب که جاي خود را دارد - از طریق بلندگو اذان نگویند؟ وقت اذان که ميشود، باید تهران یکسره صداي اذان باشد. مگر اینجا قبةالاسلام نیست؟ مگر ما این حرف را نميگوییم؟ اینکه ظهر بشود، از ظهر یک ساعت هم بگذرد، کسي در خیابان راه برود، اما احساس نکند که ظهر شده است، آیا این قضیه با آن ادعا ميسازد؟!(8)
بسیج در مساجد
- خودسازي باید بکنید. مساجد را رها نکنید. نیروي مقاومت بسیج، بهترین جایي که دارد، همین مساجد است. منتها مساجد را مسجد نگه دارید. با امام جماعت مسجد، با عبادت کنندگان مسجد و با مؤمنیني که در مسجدند، برادرانه صمیمي باشید - که بحمدالله هستید - و آن را حفظ کنید و بیشتر کنید. اول وقت، نماز را به جماعت، پشت سر پیشنماز هر مسجدي که در آن هستید، بخوانید. در مراسم دیني مسجد و تبلیغات آن شرکت کنید. در مراسم دعا و قرآن و مراسم مذهبي شرکت کنید. شما و امام جماعت آن مسجد - هر کس که هست - مشترکا مسجد را حفظ کنید. براي مسجد، جاذبه درست کنید تا بچهها، جوانان و زن و مرد محله، مجذوب مسجدي شوند که شما در آن هستید و بیایند. مسجد، پایگاه بسیار مهمي است
نظرات شما عزیزان: